Petra Kok van TUI Nederland over Schiphol en Transavia


Vorig jaar was het een grote chaos op Schiphol Airport, maar dit jaar zal dat een stuk beter gaan, aldus Petra Kok van TUI Nederland. “Schiphol ziet het nu aankomen. Iedereen is voorbereid. We hebben er vertrouwen in”, vertelt ze tijdens In de Kantine op NPO Radio 1. Ondanks de problemen die TUI heeft met Transavia is ook met die luchtvaartmaatschappij de communicatie verbeterd. 

In de meivakantie is het goed gegaan op Schiphol, vertelt Kok. “Ze hebben veel extra mensen aangenomen bij de securityafdeling.” Toch zegt ze ook dat er in de meivakantie niet op volle capaciteit is gevlogen. “Alle airlines moesten wat teruggaan in capaciteit, maar van de zomer is dat niet zo.” Desalniettemin heeft ze het volste vertrouwen in de aankomende zomer.

“Schiphol heeft heel veel extra mensen aangetrokken en wij hebben zelf ook met onze eigen afhandelaar een plan B, C en D verzonnen om voorbereid te zijn als er iets uitvalt”, vertelt ze.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Transavia

Binnen Transavia waren er voornamelijk veel problemen die resulteerden in gecancelde vluchten. Omdat TUI samenwerkt met Transavia stond de telefoon roodgloeiend. “We bieden met name vluchten aan met onze eigen vliegtuigen, maar ook veel met Transavia. Die vliegen naar bestemmingen waar wij zelf niet heen gaan.” Volgens Kok zijn mensen onzeker en is het bij velen het gesprek van de dag. “Een hoop mensen worden daar getroffen.”

Op 16 mei moest Transavia meer duidelijkheid geven. Daaruit blijkt dat er nog steeds veel vluchten niet doorgaan, maar TUI weet dat nu wel ruimer van te voren. “Het is ook voorgekomen dat mensen al bijna in de slurf stonden en de vlucht alsnog werd geannuleerd.” Doordat het bij TUI nu eerder bekend is kunnen ze volgens Kok beter zorgen voor een alternatieve vlucht.

Lees meer:

Valt stelen in een game ook onder diefstal?

Door: Manon Immerzeelhttps://wnl.tv/2023/05/20/petra-kok-van-tui-nederland-over-schiphol-en-transavia-plan-b-c-en-d-om-voorbereid-te-zijn/