Aantal tekenbeten neemt alleen maar toe, Landschap Noord-Holland deelt tekenpassen uit


Elk jaar worden meer mensen door een teek gebeten. De teller staat inmiddels op 1,5 miljoen. De beestjes uit je huid krijgen – zonder dat je er ziek van wordt – is een tweede. Landschap Noord-Holland helpt een handje en deelt tekenpassen uit waar een klein tangetje aan zit.

Wie gebeten wordt door een teek kan goed ziek worden. De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door een bacterie die teken met zich meedragen. De bacterie komt in je bloed terecht en kan griepachtige klachten veroorzaken. Bij sommige mensen zorgt de ziekte zelfs voor hartklachten en uitval van zenuwen.

Verschillende beheerders van natuurgebieden in Nederland waarschuwen dan ook om na een wandeling je armen, handen, voeten en benen goed te controleren. Bij het ontdekken van een teek, kan die eruit worden getrokken – met een draai – doormiddel van een tang. Landschap Noord-Holland deelt deze gratis uit. Maar het beste is om een tekenbeet te voorkomen zegt de organisatie. Dat kan het beste door een lange broek te dragen die bij de enkels sluit.

Lees ook:

Afvalmedewerkers steeds vaker in gevaar door lachgasflessen

 

Door: Floortje van Gamerenhttps://wnl.tv/2023/07/20/aantal-tekenbeten-neemt-alleen-maar-toe-landschap-noord-holland-deelt-tekenpassen-uit/

Leave a Comment