we zullen ons verdedigen tegen verraders


Rusland zal hard optreden tegen “verraders” die “de wapens hebben opgepakt tegen hun kameraden”. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin gezegd in een televisietoespraak. “Iedere binnenlandse muiterij is een serieuze bedreiging tegen onze staat”, zei hij. Hij sprak van “landverraad, afpersing en terrorisme” en “een klap voor Rusland, een klap voor ons volk”.

“We vechten voor onze onafhankelijkheid, het recht om Rusland te blijven”, zei Poetin. Volgens de president moet iedereen die de strijd ondermijnt “uitgeschakeld worden”. “Dit is verraad van degenen die het land in de armen drijven van anarchie, broedermoord, uiteindelijk de nederlaag en capitulatie.”

Poetin kondigde verder “doortastend optreden in Rostov aan de Don” aan. In die stad hebben strijders van het huurlingenleger Wagner het militaire hoofdkwartier en bestuursgebouwen omsingeld. Hoe dat optreden er precies uit zal zien, zei Poetin niet.

President Poetin riep de betrokkenen op om hun opstand, die hij omschreef als “een dolkstoot in de rug”, te staken. “Samen met het moederland zullen we iedere beproeving doorstaan en er nog sterker uitkomen.”

De Russische leider sprak herhaaldelijk van landverraad als gevolg van “persoonlijke ambities die de overhand krijgen over het vertrouwen in het volk”. Hij maakte ook een vergelijking met 1917, het jaar van de Russische revolutie.

Lees ook: 

Westerse analisten: het is nog de vraag hoe ver Wagner kan komen

Door: Redactiehttps://wnl.tv/?p=313742

Leave a Comment