Verdacht pakketje bij Utrechtse beautysalon blijkt explosief


Het verdachte pakketje dat vrijdagochtend voor de deur van een beautysalon in Utrecht werd gevonden, blijkt een explosief te zijn. De politie meldt dat dat is gebleken uit onderzoek. “We zoeken nog steeds naar (camera)beelden en/of getuigen”, aldus de politie.

De hulpdiensten werden rond 05.30 uur gewaarschuwd dat er een verdacht pakketje lag bij de voordeur van de salon aan de Amsterdamsestraatweg. Het gaat om dezelfde beautysalon die in februari al eens werd beschoten. De woning boven het pand werd ontruimd en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse voor onderzoek. Rond 09.00 uur was de straat weer vrij. Het explosief is op een veilige locatie tot ontploffing gebracht.

Voor de beschieting in februari en het plaatsen van een explosief aan de Brink in Laren diezelfde maand werd eerder deze maand nog een 17-jarige jongen uit Utrecht aangehouden. Het doelwit was in beide gevallen een beautysalon van dezelfde eigenaar. Allebei de panden werden op last van de burgemeester enige tijd gesloten om ‘criminele dreiging’. De politie sluit meer aanhoudingen voor deze zaken niet uit, zegt de woordvoerder vrijdag.

De vraag of er een verband is tussen het verdachte pakketje van vrijdagochtend en de eerdere beschieting op hetzelfde pand en de plaatsing van het explosief bij de salon in Laren, wordt meegenomen in het onderzoek, vertelt de zegsman verder.

Lees ook: 

Verdachte mishandeling vuilnisophalers in Heerlen aangehouden

Door: Redactiehttps://wnl.tv/2023/05/19/verdacht-pakketje-bij-utrechtse-beautysalon-blijkt-explosief/