Van der Plas had Renske Leijten (SP) graag bij de BBB gehad


Caroline van der Plas wilde Renske Leijten (SP) graag bij de BoerBurgerBeweging hebben. “Ik had het idee dat ze wilde stoppen met de politiek, dus ik heb haar niet gevraagd”, vertelt Van der Plas vrijdagavond in Op1.

Leijten heeft besloten om lijstduwer te worden voor de SP, zo maakte de partij eerder deze week bekend. Van der Plas had het graag anders gezien en benadrukt dat zij graag politici naar de partij ziet komen die vakinhoudelijk sterk zijn en ook ‘vuur met zich meedragen’. “Die mensen wil ik hebben.”

Tekst gaat verder onder Tweet.

Leijten was zeventien jaar Kamerlid voor de SP en nam in juli afscheid, wel wordt ze lijstduwer bij de komende Tweede Kamerverkiezingen in november. Van der Plas sluit niet uit dat ze door middel van voorkeursstemmen alsnog haar plek in de kamer terugkrijgt.

Op1 gemist? Kijk deze aflevering hier nu terug, via NPO Start. 

Eerder stapten twee Kamerleden van JA21 en een Kamerlid van de PVV over naar de BBB. Van der Plas maakte daarnaast eerder vandaag bekend dat Mona Keijzer uit de koker is gekomen als premierskandidaat voor de BBB voor het premierschap bij de komende Tweede Kamerverkiezingen.

Lees ook:

Mona Keijzer voorgedragen als premierskandidaat BBB

Door: Rick Hartkamphttps://wnl.tv/2023/09/02/caroline-van-der-plas-had-renske-leijten-sp-graag-bij-de-bbb-gehad-die-mensen-wil-ik-hebben/