Treinen van regionale vervoerders weer vertrokken


De eerste regionale treinen op trajecten waar het treinverkeer vanwege storm Poly was stilgelegd, kunnen weer rijden. Zo zijn de Connexxion-treinen van de Valleilijn tussen Amersfoort en Ede-Wageningen weer opgestart, meldt ProRail. Hetzelfde geldt voor de treinen van Arriva tussen Emmen en Zwolle.

Ook de sprinters van openbaarvervoerbedrijf Keolis gaan weer rijden tussen Zwolle en Enschede, laat ProRail weten. Tussen Zwolle en Kampen ligt het treinverkeer voorlopig nog wel stil, staat op de website van Keolis. Op dat traject worden bussen ingezet.

De NS is woensdagmiddag begonnen met het controleren van het spoor op schade. Daarbij rijden lege treinen stapvoets over door de storm getroffen trajecten, om de schade in kaart te brengen. Daarna kan ProRail beginnen met herstelwerkzaamheden.

ProRail zegt dat het spoor woensdagmiddag ook lopend is gecontroleerd. Dat is bijvoorbeeld gebeurd bij de Hanzelijn tussen Lelystad en Zwolle. Inspecteurs troffen daarbij onder meer een dak van een vrachtwagen aan dat op het spoor was gewaaid. Volgens ProRail zijn alle voorwerpen op het spoor van de Hanzelijn meteen opgeruimd.

De intercity’s van de NS op dit traject rijden echter nog niet. Hetzelfde geldt voor de andere trajecten waar NS-treinen op rijden die woensdag door de storm werden geschrapt, laat een woordvoerder weten. De NS raadt mensen aan om hun reis kort voor vertrek te plannen of op zoek te gaan naar alternatief vervoer.

Lees meer:

NS en ProRail vrezen grote schade aan het spoor door storm Poly: onbekend wanneer treinen weer rijden

Door: Manon Immerzeelhttps://wnl.tv/2023/07/05/treinen-van-regionale-vervoerders-weer-vertrokken/