Samenscholingsverbod in wijk Kempenaar in Lelystad


Waarnemend burgemeester Ineke Bakker van Lelystad heeft een samenscholingsverbod ingesteld voor delen van de wijk Kempenaar in haar gemeente. Het verbod is vooral gericht tegen groepen jongeren die volgens de gemeente al een aantal jaren overlast veroorzaken in de wijk. Het verbod geldt vanaf donderdag.

De groep hangt rond in de wijk, veroorzaakt geluidsoverlast, richt vernielingen aan, intimideert voorbijgangers, wijkbewoners en ondernemers en gebruikt drugs. Er was ook sprake van een steekpartij, waarbij iemand zwaargewond raakte. “Het instellen van het verbod is nodig voor de veiligheid van onze inwoners”, stelt Bakker.

Politie, jongerenwerkers en stadstoezicht gaan actief controleren in de wijk op naleving van het verbod. Wie met meer dan twee personen bij elkaar staat en overlast veroorzaakt kan een boete krijgen. Ook worden overlastgevers aangemeld voor persoonsgerichte aanpak van de gemeente. Over drie maanden bekijkt de gemeente of het verbod opgeheven kan worden. Omwonenden hebben een brief van de gemeente gekregen.

Lees ook: 

Kansloze jongeren krijgen een toekomst: ‘Er komt een soort zelfvertrouwen naar boven’

Door: Redactiehttps://wnl.tv/2023/08/15/samenscholingsverbod-in-wijk-kempenaar-in-lelystad-na-overlast-groepen-jongeren/