Polen en Hongarije smijten als boze peuters met speelgoed


Het Poolse en Hongaarse verzet tegen een gezamenlijk EU-standpunt over het tegengaan van illegale immigratie is “raar” en kinderlijk, vindt premier Mark Rutte. “Het is een beetje je speelgoed uit de box gooien omdat je boos bent”, zei hij na afloop van de EU-top. De EU-leiders gingen uit elkaar zonder gezamenlijke conclusies, waar ze meestal wel een compromis vinden.

Polen en Hongarije zijn woedend dat de andere EU-landen afspraken over de opvang en verdeling van migranten willen doordrukken. “Zo verschrikkelijk kwaad”, dat ze een gezamenlijke EU-verklaring blokkeren over het verminderen van de komst van onwelkome migranten. Terwijl ze zich daar eigenlijk juist wél in kunnen vinden, aldus Rutte. “Eigenlijk raar.”

“Maar goed, het mag”, schokschoudert Rutte. Hij rekent erop dat het chagrijn van de twee landen de uitvoering van de afspraken straks niet hindert. En ze laten het wel uit het hoofd om afspraken over het verminderen van de instroom te dwarsbomen als het erop aankomt, meent hij.

“Ze hebben de taart niet tegen de muur gegooid, ze hebben ‘m alleen niet opgegeten. Maar wij konden ‘m gewoon opeten”, aldus Rutte.

Lees ook: 

EU-top over migratiedeal met Tunesië: ‘Er moet nog een hoop uitgewerkt worden’

Door: Redactiehttps://wnl.tv/2023/06/30/rutte-polen-en-hongarije-smijten-als-boze-peuters-met-speelgoed/

Leave a Comment