Ondanks reces toch al spanningen rondom verkiezingen


Ondanks het reces wordt er al druk gespeculeerd hoe de politiek eruit gaat zien na Rutte. Veel Kamerleden stappen uit de politiek en met name de jongere politici lijken ruim baan te krijgen. Volgens oud-politicus en bestuurder Geert Dales had dat veel eerder moeten gebeuren. “Als Rutte na Rutte III was opgestapt, dan was hij gegaan als groot staatsman. Nu kijk iedereen hem een beetje meewarig aan”, aldus Dales in WNL In de Kantine op NPO Radio 1.

Dales noemt de toeslagenaffaire hét moment waarop Rutte de stekker eruit had moeten trekken. “Ze hebben zich er door heen gesleept en ook de Kamer heeft dat geaccepteerd. Dat had niet gemoeten.” Dales kijkt daarbij dus niet alleen naar Rutte, maar is kritisch op alle leden uit de politiek.

“Uiteindelijk heeft doorgaan geleid tot enorme politiek instabiliteit. Als Rutte eerder was opgestapt, dan was er niet een enorme boerenbeweging ontstaan en had Omtzigt nu niet in de peilingen zoveel zetels gehad.” Het politieke vaarwater zou dus rustiger zijn geweest volgens de oud-politicus en minder in ‘extremen’.

Dales doet er zelfs nog een schepje bovenop. “Ik heb eerder Jan van Zanen en Johan Remkes aangedragen om de boel over te nemen van Rutte.” Geen ‘jongere’ zoals hij liever had gezien maar: “Het waren de enige opties.”

 

Lees ook:

Toename financiële problemen bij mkb-bedrijven

 

Door: Floortje van Gamerenhttps://wnl.tv/2023/08/05/ondanks-reces-toch-al-spanningen-rondom-verkiezingen-dit-had-veel-eerder-moeten-gebeuren/

Leave a Comment