Hamilton hekelt nieuw F1-format en zijn auto: “Mercedes-bolide op zijn slechtst”


Na de vroege crash van Sergio Perez in de eerste vrije training en de daaropvolgende regen slaagde Lewis Hamilton er niet in om een tijd te klokken. In de tweede sessie maakte de Mercedes-coureur wel veel meters. Vooral op de medium band reed hij een lange stint. Uiteindelijk moest hij bijna een seconde toegeven op de snelste tijd van Charles Leclerc (op de zachte banden) en reed Hamilton naar P16.

De lange stint op de medium band lag vooral aan het nieuwe kwalificatieformat waarin elke band gebruikt moet worden. Hamilton is op zijn zacht gezegd niet enthousiast hier over. “Het is niet echt een geweldig format, de verandering die ze voor dit weekend hebben ingevoerd”, vertelt hij aan onder meer RacingNews365.

“Hierdoor hebben we minder tijd op de baan en dat is dus niet ideaal.” Het nieuwe format houdt ook in dat coureurs minder banden krijgen zodat hierop bespaard kan worden. Hamilton: “Er zijn veel regenbanden die ze volgens mij na elk weekend weggooien. Misschien moeten ze naar zoiets kijken in plaats van tijd weg te nemen op de baan voor de fans.”

Ook over zijn Mercedes-bolide is Hamilton niet te spreken na afloop van de trainingen. Ondanks de tegenslag gaat Hamilton ervan uit dat Mercedes in staat is om een competitieve wagen op de baan te krijgen voor de kwalificatie en de GP op zondag.

“Het voelde totaal niet goed. Het voelde alsof de auto vandaag op zijn slechtst was. Maar we werken vanavond en hopelijk zaterdag nog aan de afstelling. Vorig jaar voelde het ook vreselijk in het begin en toen draaiden we het om met wat aanpassingen aan de afstelling. Dus daar werken we vrijdagavond aan en hopelijk is het zaterdag beter.”

https://racingnews365.nl/hamilton-hekelt-nieuw-f1-format-en-zijn-mercedes-bolide-auto-op-zijn-slechtst