Efficiënte werkplekverwarming voor koude dagen op kantoor


Behaaglijk werken

Waarom is het zo belangrijk dat een kantoorruimte of werkruimte op de juiste temperatuur is? De belangrijkste reden is dat een comfortabele en warme werkomgeving bevorderlijk is voor het welzijn van je werknemers. Wie het te warm of te koud heeft, voelt zich niet op zijn of haar gemak en dat kan zich uiten in bijvoorbeeld de zin om te werken, de productiviteit van de werknemer en het uiteindelijke succes van de onderneming. Een goed verwarmingssysteem op de werkplek kan helpen om ziekteverzuim te verminderen. Let wel: het is lastig om het iedereen naar de zin te maken, omdat iedereen ‘behaaglijk’ op andere wijze interpreteert. Toch kan een efficiënt verwarmingssysteem bijdragen aan een gezondere en fijnere werkomgeving.

Diverse radiators

Er zijn verschillende typen radiators en verwarmingselementen die een werkomgeving effectief kunnen verwarmen. Welke je kiest voor jouw bedrijf hangt natuurlijk af van verschillende factoren, waaronder de grootte van de ruimte, het type werk wat er wordt uitgevoerd en natuurlijk de energie-efficiëntie. Een bestaand pand is vaak al voorzien van een verwarmingssysteem. Deze kun je gebruiken om een nieuwe radiator op aan te sluiten. Maar je kan ook voor een heel ander systeem gaan, zoals elektrisch verwarmen.

Convectieradiator

Een populaire en zeer energie-efficiënte radiator is de convectieradiator. Deze verwarmt de lucht door middel van convectie, waarbij koude lucht wordt opgezogen en warme lucht verspreid. Deze radiatoren zijn snel op temperatuur en zorgen voor een gelijkmatige verwarming van de ruimte.

Paneelradiator

Compact, esthetisch aantrekkelijk en handig om een werkplek te verwarmen is de paneelradiator. De metalen panelen stralen warmte uit, waardoor je zelfs heel plaatselijk zou kunnen verwarmen. Omdat ze in verschillende maten, kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar zijn, kun je deze gemakkelijk integreren in de werkruimte.

Infraroodverwarming

Infraroodverwarming is een moderne en energiezuinige keuze om de werkomgeving mee te verwarmen. Dit type radiator verwarmt mensen en objecten in de ruimte, maar niet de lucht eromheen. Hierdoor kun je een behaaglijke werkomgeving creëren. Infraroodverwarming kan vooral heel fijn zijn in grote (openbare) ruimtes, zoals bij een receptie, kassaruimte of toonbank.

Elektrisch verwarmen

Met de huidige gasprijzen kan de energierekening een aardige kostenpost vormen voor je bedrijf. Daarom is het goed om te kijken of je het huidige verwarmingssysteem zou kunnen vervangen door een elektrisch verwarmingssysteem. Bijvoorbeeld door middel van airconditioning units die zowel koelen als verwarmen of nieuwe radiatoren. Elektrische paneelradiatoren of verwarmen via infrarood zijn beiden kostenbesparend. Het aanpassen van het systeem is een investering die niet te hoog hoeft te zijn als je bij de juiste specialist de radiatoren aanschaft. Je zal merken dat op de lange termijn je investering wordt beloond met onder meer een lagere ecologische voetafdruk. En je zorgt ervoor dat je allemaal behaaglijk kan werken.

Warmte verspreiden

Moet je een grote ruimte verwarmen, maar zijn er weinig verwarmingsunits om aan te brengen in de werkomgeving en kan een paneel- of infraroodradiator geen oplossing bieden? Kies dan eens voor een radiatorventilator. Deze worden onder de radiator geplaatst en blazen vervolgens de warme lucht door de ruimte, zodat het iedereen op de werkvloer kan bereiken. Een groot voordeel hiervan is dat de verwarming niet zo ver open hoeft, want een beetje warmte draagt al ver. Een radiatorventilator zorgt dus voor besparing op het energieverbruik en dat is weer fijn voor de zakelijke energierekening.

Betaalbaar comfort

Het vervangen van de radiators in het bedrijf of het aanbrengen van een elektrisch alternatief levert twee dingen op voor je bedrijf. Het eerste is dat je bespaart op de energierekening, de tweede dat je een fijne, comfortabele en behaaglijke werkomgeving creëert voor je werknemers. Met de verscheidenheid aan radiatoren die beschikbaar zijn, kun je voor het bedrijf een systeem kiezen dat past de behoeften van de werknemers en aan duurzaamheid met de bijkomende kostenbesparing. En dat is altijd een goede investering.

https://www.dezaak.nl/partner-content/efficiente-werkplekverwarming-voor-koude-dagen-op-kantoor/