Beelden tonen hoe dieven zonder problemen gesloten auto open krijgen: “Het is al de vierde keer” (Gent)


Autodieven slaan toe in Gentbrugge.© Het Nieuwsblad

GENTBRUGGE

Gerda Boeckx (71) is het meer dan beu. In de nacht van zaterdag op zondag werd haar Dacia Logan doorzocht door dieven, opnieuw. De wagen stond geparkeerd voor de deur van Gerda in de Frederik Burvenichstraat in Gentbrugge. Een deurbelcamera legde netjes vast wat er gebeurde.

Het is 3.45 uur wanneer drie kerels met een kap op de auto benaderen. Zonder enige moeite opent een onder hen het portier aan de ene kant, waarna een kompaan komt toegesneld en de wagen langs de andere kant opent. Na goed twintig seconden is het voorbij en wandelen de twee weg.

De beelden lijken te tonen dat de geparkeerde wagen niet op slot stond, maar dat is niet zo. “Elke avond controleer ik of de pinnekes naar beneden staan, elke avond”, zegt Gerda. Het is al de vierde keer dat haar wagen doorzocht wordt door dieven. “Daarom ben ik extra voorzichtig. Hij stond daar al van vrijdag en was zeker toe.”

De beelden tonen hoe de dief zonder problemen de deur van de geparkeerde wagen opent.© IF

De dame plaatste speciaal daarom een camera aan haar deur. Die mag eigenlijk de straat niet filmen, want dat is openbaar domein. Maar Gerda hing er zelfs een bordje bij om de aanwezigheid van de camera te benadrukken. “Maar daar trekken ze zich niks van aan.”

Hoe de dieven dan in de auto geraken, is een raadsel. “De vorige keer ging het ook zo en zei de politieagent die toen ter plaatse kwam mij dat er daar toestelletjes voor bestaan. Zo krijgen ze het slot open.” De wagen van Gerda is dertien jaar oud. “Het schijnt dat het dan makkelijker gaat.”

Veel konden de dieven overigens niet buitmaken. “Ze hebben wat draadjes uitgetrokken en alles opengedaan, maar ik laat niets meer in de auto liggen. Zelfs geen sigaretten of kleingeld. Dit lijkt misschien kleine criminaliteit, maar het is daar dat het begint.” Gerda lichtte de politie in, die vroeg om klacht in te dienen.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230625_93818428