Audi brengt Holoride naar België: VR-gamen achterin je auto!


Het is een goed bewaard geheim dat Audi zijn pootjes aan het dippen is in de gamingsector. Het is te zeggen, het merk met de vier ringen is een investeerder van Holoride, een Duitse bedrijf dat de VR-beleving naar de achterbank van de auto wil brengen. Met een twist, want de Holoride kan communiceren met de auto waardoor de content die getoond wordt in de bril aangepast wordt aan de bewegingen van de auto. Om zo wagenziekte tegen te gaan.

“Zijn we er bijna?”

Het hoofddoel van Holoride? Lange – en vaak saaie – ritten tot het verleden laten behoren. Toch voor de passagiers op de achterbank. Niet iedereen kan namelijk met de Nintendo Switch, een film of een goed boek aan de slag achterin, want ongeveer een derde van de bevolking en zelfs 40% van de kinderen heeft last van wagenziekte. Holoride’s geheime formule zit ‘m dan ook in de manier waarop beelden worden getoond.

De software van Holoride kan namelijk communiceren met de sensoren van de auto en is daardoor in staat om bewegingen ook visueel door te sturen terwijl de VR-bril op staat. Check zeker bovenstaande video om te zien hoe dat bij bijvoorbeeld games in het werk kan gaan.

Bestaande hardware

Het Duitse Holoride vindt hier trouwens het warm water niet opnieuw uit. Wel neemt het bestaande componenten om er eigen software op te laten draaien. Zo gebruikt Holoride een HTC Vive Flow-bril en een 8BitDo Pro 2-controller. De software, games en functies moet je dan via een eigen store downloaden.

Holoride Audi belgie info prijs

Hoewel Audi vanaf begin 2024 dit pakket zal aanbieden voor zijn modellen in België, biedt Holoride tegen dan ook packs aan voor auto’s van andere merken. Al moet je dan wel een stevige blok vasthangen aan je voorruit die de veranderingen van richting kan meten. In het geval van Audi zit de software mooi weggewerkt in het voertuig. Adviesprijzen zijn er momenteel nog niet maar mik op een prijs rond de 600 à 700 euro plus maandelijkse abonnementskosten. Dan toch gewoon maar een Sus & Wis achterin de auto geven?


https://www.autofans.be/nieuws/fun/52432-audi-brengt-holoride-naar-belgie-vr-gamen-achterin-je-auto [ad_2]

Leave a Comment