112-nieuws: vrachtwagen ramt boom • caravan kantelt op snelweg


De politie heeft vandaag twee mannen aangehouden omdat ze meerdere mensen digitaal zouden hebben bedreigd en gestalkt. Ook wordt het tweetal verdacht van deelname aan een criminele organisatie via groepen en kanalen op de berichtendienst Telegram. Het gaat om een man van 26 uit Deurne en een man van 39 uit Venlo. De twee zouden de beheerders zijn van de kanalen.

In de actiefste Telegramgroep (genaamd het ‘Looijkartel’), dat ooit zo’n zevenduizend leden telde, werden duizenden berichten gedeeld waarbij personen werden bedreigd en beledigd. Er werd opgeroepen tot geweld tegen mensen of spullen.

De twee verdachten zitten momenteel vast in beperkingen. Dat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Hun apparaten zijn in beslag genomen. De verdachten zijn aangehouden in hun woonplaats, maar het politieonderzoek naar de zaak vindt plaats vanuit Hilversum. Daar komt het slachtoffer vandaan dat vooral het mikpunt was.https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/4312608/112-nieuws-auto-met-waterscooter-valt-in-water-chauffeur-vast-in-cabine

Leave a Comment